HARI-HARI INDAH BERSAMA TUAN GURU


Saya sempat bersama dengan Tuan Guru ketika melawat Kampung Widu pada 2006. Berbuka puasa dengan masyarakat Islam di sana.

Seperkara yang menarik tentang Tuan Guru adalah sikap beliau yang komited dengan jumlah rakaat terawih 20 rakaat. Namun Tuan Guru tidak mencela pada mereka yang kurang. Satu sifat yang terpuji.

Ceramah yang disampaikan amat bermakna dan menarik kerana di selang seli dengan jenaka, sinis dan petikan Bahasa Dusun yang tepat dan mendalam.

Tuan Guru juga tidak kedekut memberi pendapat untuk memajukan program keagamaan dan aktiviti dakwah. Beliau amat menggalakkan anak-anak didiknya mengamalkan budaya semangat juang tanpa henti. Ceramah beliau kerap menyentuh mengenai keikhlasan dalam menjalankan ibadat.

Kepada sahabat yang pernah mendapat sentuhan didikan dan tarbiah di bawah Tuan Guru, sudah wajarnya kita iringi pemergian beliau dengan bacaan ALFATIHAH…

Berbuka Puasa

Berbuka Puasa

Jemaah Wanita

Tazkirah

Tengah berbicang dengan Encik Salehudin Tahir

One comment on “HARI-HARI INDAH BERSAMA TUAN GURU

  1. sebak pabila melihat gambar2 tuan guru.. betapa kita kasihkn beliau ALLAH SWT lebih sayangkan beliau..semoga rohnya ditempatkan dicucuri rahmat Al-Fatiha…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s