TINTA HARAPAN USTAZ SALEHUDIN KEPADA KEPIMPINAN USIA TAMBUNAN 2009-2013


Saya rakamkan kembali ulasan Ustaz Salehudin Rusinin (Abu Miftah), mengenai artikel terdahulu mengenai kepimpinan USIA Bahagian Tambunan bagi sesi 2009-2013.

Saya ucapkan setinggi penghargaan tazkirah ikhlas ini.

Assalaamualaikum wtb…

Tahniah & takziah kepada Ketua USIA Bahagian Tambunan (Ust Jumain Abdul Ghani)dan semua jentera kepimpinan USIA Bahagian yang baru dilantik.

Semoga gerakan kita pada sesi kali ini lebih mantap. Insyaallah. Segala teguran dari pelbagai kalangan ahli perlu kita muhasabah utk survival gerakan USIA sendiri.

Dalam rapat meja bulat pertama saya sendiri tidak dpt turut serta kerana masalah yg telah dimaklumi. Namun, saya yakin dan percaya pertemuan pertama itu telah menampakkan komitmen drpd semua AJK yg dilantik. Mudah-mudahan kita semua diberi kekuatan merangka, melaksana dan memeta pergerakan organisasi USIA ini dgn lebih tersusun.

Harapan saya, agar kepimpinan generasi USIA terkini tidak lagi terikut-ikut dgn rentak orang-orang terdahulu. Biarlah kita bentuk wadah tersendiri yg lbh efisyen dan tidak banyak ber-meeting semata-mata tapi lbh kepada perlaksanaan. JAWATAN, imbuhan & klaim bukan matlamat! Mari kita pastikan USIA Bahagian ‘bersih’ dpd tohmahan2 lama dan kita berganding bahu memperbaikinya.

Maaf kepada veteren no.1 atau veteren no.2 – (meminjam istilah mantan Timb. Ketua Bahagian dlm blognya – MarchOn). Kita hanya perlu sama2 mengubah sentuhan & persepsi lama ke atas USIA Bahagian ke arah yg lebih baik lagi.Insyaallah – ameen.

Syabas! Bagi kepimpinan yang dulu…
Tahniah & takziah! Bagi kepimpinan yg baru…

alfaqiir abu miftah

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s