APA SEBENARNYA YANG DICARI?


Berita demi berita dari Tanah Seberang mengenai bagaimana Sukarelawan Benteng Demokrasi Rakyat Indonesia (BENDERA) mahu sangat MENGGANYANG Malaysia kian menjadi topik yang panas di sana. Isunya hanya berkisar dengan Tarian Pendet dan mungkin juga kerana soal bahasa, Ambalat ataupun batik.

Anehnya di Malaysia masaalah ini COOL saja. Macam tiada yang berlaku!. Malah masaalah gempa menjadi keutamaan menerima layanan para sukarelawan. Tahniah dengan kematangan ini.

Isu yang sekian terurai dengan penyelasaian masih dianggap belum selesai sesetengah pihak di sana. Malah pelajar dan rakyat kita pula jadi sasaran dengan bulu runcing!

*** Untungkah kedua-dua Negara ini kiranya terjerumus dalam polemik remeh? Yang untung adalah mereka yang mempunyai agenda tersirat.

Ish!! Malaslah saya mengulas lebih-lebih,,,,,ndada faedahnya. Bah rujuk artikel si Mazidul Akmal Sidik mengenai topik iniJ

One comment on “APA SEBENARNYA YANG DICARI?

  1. mengapakah benda2 yang remeh ini hendak diperbesarkan?,tak bolih kah isu ini ditamaatkan dengan rundingan diperingkat kerajaan, sepatutnya disiasat siapakah dalang disebalik isu tersebut.hairan sunguh serumpun hendak berkelahi,kadang2 malas nak fikir benda2 macam ni,harapnya pihak tertentu dapat menyelesaikan masalah ini dengan seberapa segera…..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s