LAWATAN YB DATUK NASIR KE USIA BAHAGIAN TAMBUNAN


Alhamdulillah untuk kesekian kalinya USIA Bahagian Tambunan dikunjungi para pimpinan USIA Pusat. Menunjukkan bahagian ini sememangnya antara bahagian yang mendapat perhatian serius di kalangan pimpinan pusat.

Kali ini, Bahagian ini dikunjungi oleh YB Datuk Haji Nasir Tun Sakaran.

YB Datuk Haji Nasir merupakan Naib Yang Di-Pertua USIA Pusat merangkap Menteri di-Jabatan Ketua Menteri. Beliau juga merupakan menteri yang bertanggungjawab mengenai hal ehwal agama Islam di negeri ini.

Lawatan beliau disertai bersama Ybhg. Datuk Haji Abdullah Hussin selaku Setiausaha Agung USIA Sabah, Ybhg. Tuan Haji Mohd Said Hinayat selaku Setiausaha Rendah Jabatan Ketua Menteri dan rombongan lain.

Pada pertemuan dengan AJK USIA Bahagian, YB Datuk banyak memberikan kata-kata semangat agar pimpinan bahagian terus meningkatkan gerakan untuk memasyarakatkan USIA di seluruh pelusuk daerah ini.

Beliau juga menyatakan lawatan tersebut diadakan untuk mengetahui lebih dekat perkembangan aktiviti yang dianjurkan oleh USIA bahagian ini.

Beliau sempat menghimbau penat jerih perjuangan para aktivis USIA sejak 41 tahun lalu yang akhirnya menjadikan Islam sebagai agama rasmi di Negeri Sabah.

Sudah menjadi tanggungjawab umat ini meneruskan perjuangan dakwah yang dirintis oleh Allahyarham Tun Mustapha agar Islam dan Umatnya terus terbela.

Beliau juga memuji tindakan proaktif USIA Bahagian Tambunan kerana satu-satunya bahagian yang memanfaatkan sepenuhnya teknologi maklumat untuk menyampaikan dakwah. Bahagian ini pada laman web ada menyediakan perkhidmatan borang untuk menjadi ahli USIA.

Semoga pertemuan ringkas bersama YB Datuk Haji Nasir bersama rombongannya ke bahagian ini mampu mengeratkan ikatan ukhuwah Islamiah. Amin Ya Rabb!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s