MAJLIS TILAWAH DAN FESTIVAL KESENIAN PERINGKAT DAERAH TELUPID 2014


IMG_4926IMG_4847IMG_4801

Hadir untuk mengiringi YB Datuk Haji Sairin Haji Karno, Naib Yang DiPertua USIA Pusat merangkap Pembantu Menteri Pertanian dan Industri Makanan Sabah untuk merasmikan Majlis Tilawah Al-Quran dan Festival Kesenian Islam Peringkat Daerah Telupid.

Pada ucapan perasmian YB Datuk Haji Sairin, beliau telah menekankan mengenai perlunya pembudayaan membaca dan menghayati intipati Kitab Al-Quran seterusnya menjelmakannya dalam kehidupan seharian.

Majlis yang diadakan di Perkarangan Masjid Derah Telupid itu telah dihadir sekitar 100 orang yang terdiri daripada ketua-ketua jabatan dan orang ramai.

Sebelum itu, Pengerusi Jawatankuasa Badan Dakwah Daerah Telupid Sdr Khamsah Sulaiman menjelaskan bahawa majlis berkenaan merupakan rutin bagi menyemarakkan lagi program-program keagamaan di daerah berkenaan.

Komentar:

InsyaAllah beberapa acara dan program akan disusun rapi bagi mengimarahkan lagi peranan masjid daerah ini. Apa yang penting adalah menyusun JK Badan Dakwah agar  dapat berfungsi dengan lebih teratur dan berkesan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s