“INTERNAL DISCUSSIONS” MEMBAIKI SISTEM PERFAILAN DAN GERAK KERJA


Alhamdulillah, pagi ini berdiskus bersama-sama dengan pegawai dan kakitangan pejabat Daerah Telupid untuk mencari solusi membaiki sistem perfailan dan gerak kerja dalaman.

Antara yang menjadi topik perbincangan:

Pertama: Sistem fail yang selama ini menggunakan nombor fail daerah kecil akan ditutup sekaligus bina lembaran baru dengan nombor fail daerah penuh. Sudah pasti yang terlibat dalam hal ini adalah kerani fail.

Kedua: Fail Meja dan Manual Prosedur Kerja. Selepas memperoleh status daerah penuh sudah pasti gerak kerja dalam FM dan MPK  juga akan berlaku sedikit perubahan. Justeru itu, hal ini juga dibincangkan supaya kelihatan lebih murni.

Ketiga: Carta Organisasi juga akan berlaku sedikit perubahan memandangkan Daerah ini telah mempunyai Pegawai Daerah sendiri. Ianya dibantu oleh dua orang Penolong Pegawai Daerah iaitu Penolong Pegawai Daerah Pembangunan dan Penolong Pegawai Daerah Pentadbiran. Termasuklah juga penyusunan staf sokongan di kedua-dua bahagian berkenaan.

Mudah-mudahan dengan pengemaskinian sistem dan gerakkerja ini akan melicinkan lagi perjalanan pentadbiran dan seterusnya memudahkan untuk mecapai misi serta visi yang telah ditetapkan.

20140717_11502820140717_10341720140717_103412

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s