MESYUARAT PELANCARAN KEMPEN ANTI KUTU SAMPAH PERINGKAT DAERAH TELUPID 2014


Alhamdulillah pagi ini telah mempengerusikan Mesyuarat Penubuhan Jawatankuasa Pelancaran Kempen Anti Kutu Sampah Peringkat Daerah Telupid bagi tahun 2014. Mesyuarat diadakan di Bilik Mesyuarat Pejabat Daerah Telupid.

Terlebih dahulu, satu taklimat mengenai kempen ini telah disampaikan oleh Saudara Walter wakil daripada Majlis Daerah Beluran. Kebetulan MDB merupakan hos utama kepada pelaksanaan kempen ini.

Saya amat bersetuju, kerana sudah tiba masanya Daerah Telupid mesti bebas daripada sampah kerana ia adalah daerah yang sekian lama menjadi tempat persinggahan pengguna jalan raya. Daerah ini terletak di tengah-tengah  atau paling tepat laluan wajib pengguna jalanraya dari Daerah Ranau menuju ke Beluran, Sandakan, Kinabatangan, Kunak, Lahad Datu, Semporna dan Tawau serta Tongod.

Justeru itu, perlunya daerah ini bebas sampah termasuk kutu sampah akan mengubah persepsi luar yang sebelum ini memandang negatif kebersihan di daerah ini.

Dengan adanya kempen ini, secara tidak langsung akan menjadi daya tarikan kepada pelawat luar datang bertandang ke Daerah Telupid untuk melancong ataupun menginap.

20140718_09205420140718_092059

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s