MERDEKA RAYA PERINGKAT DAERAH TELUPID 2014


021

Alhamdulillah menghadiri untuk pertama kalinya Majlis Pelancaran Bulan Kemerdekaan dan Kempen Mengibar Jalur Gemilang Peringkat Daerah Telupid bagi tahun 2014. Pada majlis ini juga Pejabat Daerah Telupid selitkan dengan Jamuan Raya. Makanya saya namakan sebagai Majlis Merdeka Raya 2014.

Saya mengucapkan setinggi penghargaan kepada semua yang hadir terdiri daripada ketua-ketua jabatan negeri dan persekutuan, ketua-ketua kampong, pengerusi-pengerusi JKKK, guru-guru sekolah, pelajar SMK Telupid dan juga semua orang ramai yang sudi hadir pada majlis berkenaan.

Penghargaan juga kepada wakil-wakil Yang Berhormat antaranya Saudara Abdul Rahman Datuk Haji Kongkawang yang mewakili YB Seri Panglima Datuk Michael Asang, Pembantu Menteri Kewangan Sabah merangkap ADUN N40 Labuk, Saudara Melton Martin yang mewakili YB Datuk Seri Roanld Kiandee, Rimbalan Speaker Dewan Rakyat.

Pada ucapan aluan, saya telah menyarankan agar supaya semua premis kerajaan, swasta, perniagaan serta rumah persendirian agar dapat mengibarkan Jalur Gemilang sebagai tanda paling minima untuk menunjukkan kecintaan terhadap negara.

InsyaAllah, diacara sambutan seumpama ini tahun depan beberapa acara akan diketengahkan bagi meraikan hari yang bersejarah tersebut.

Tahniah kepada semua yang terlibat menjayakan majlis ini.

04010608

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s